Saturday, February 29, 2020

SUP AYAM DAN KULIT TEMBIKAI

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,


Sebelum ni aku pernah kongsi resepi berasaskan Kulit Tembikai
Untuk kali ni aku buat kelainan sikit dengan Kulit Tembikai ni

Jom Semak Bahan-Bahan serta Cara-Cara untuk memasak SUP AYAM KULIT TEMBIKAI yang mudah lagi sedap 

Bahan-Bahan

Ayam - potong kecil
Kulit Tembikai - buang kulit luar
BawangPutih - diketuk
Bawang Merah - hiris nipis
Air
Garam dan perasa
Serbuk Lada Putih
Daun Sup @ Daun Ketumbar - jika suka

Cara-Cara

  1. Maukkan air kedalam periuk
  2. Hiris bawang merah dan ketuk bawang putih dan masukkan ke dalam periuk bersama air...Reneh kan air sehingga mendidih
  3. Masukan ayam ,dah masak masukkan kulit tembikai, garam, perasa dan serbuk lada putih
  4. Biarkan mendidih sehingga masak , Taburkan daun sup atau daun ketumbar
  5. Siap untuk dihidang


*ini adalah versi sup yang tidak tumis , jadi kurang berminyak yer
*selain ayam , korang boleh guna udang atau isi ikan , seriously sangat sedap


SELAMAT MENCUBA


LOVE,

No comments:

Post a Comment

✿ ALL RIGHTS RESERVED BY IERA AZIRA AZIZ ✿