Sebelum ni aku pernah kongsi resepi berasaskan Kulit Tembikai
Untuk kali ni aku buat kelainan sikit dengan Kulit Tembikai ni
Jom Semak Bahan-Bahan serta Cara-Cara untuk memasak SUP AYAM KULIT TEMBIKAI yang mudah lagi sedap
Bahan-Bahan
Ayam - potong kecil
Kulit Tembikai - buang kulit luar
BawangPutih - diketuk
Bawang Merah - hiris nipis
Air
Garam dan perasa
Serbuk Lada Putih
Daun Sup @ Daun Ketumbar - jika suka
Cara-Cara
- Maukkan air kedalam periuk
- Hiris bawang merah dan ketuk bawang putih dan masukkan ke dalam periuk bersama air...Reneh kan air sehingga mendidih
- Masukan ayam ,dah masak masukkan kulit tembikai, garam, perasa dan serbuk lada putih
- Biarkan mendidih sehingga masak , Taburkan daun sup atau daun ketumbar
- Siap untuk dihidang
*ini adalah versi sup yang tidak tumis , jadi kurang berminyak yer
*selain ayam , korang boleh guna udang atau isi ikan , seriously sangat sedap
SELAMAT MENCUBA
LOVE,
No comments:
Post a Comment