Apa beza Weight loss berbanding Fat loss?
Thursday, May 28, 2020
Monday, May 25, 2020
RESEPI RENDANG DAGING
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Menu Kebiasaan setiap kali Hari Raya ialah Rendang Daging... Ni aku nak share cara aku masak rendang yang pasti sedap... Hihihi
Sunday, May 24, 2020
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Salam dihulur tanda ingatan,
Moga ukhwah sentiasa berkekalan,
Selamat Hari Raya Aidilfitri kami titipkan,
Buat keluarga dan juga kenalan.
Thursday, May 21, 2020
RESEPI CAKOI
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Nii pun salah satu menu yang aku cuba belajar
Cakoi Pandan.... Tapi Pandan tu aku cuma beli brand Gardenia Auntie Rosie tu jer... Hihi
Tekstur Cakaoi Alhamdulillah gebu elok... So korang wajib cuba yer
Wednesday, May 20, 2020
RESEPI BISKUT SHORTBREAD
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Biskut Shortbread mudah!
Actually ni adalah biskut raya ke4 yang aku buat sendiri tahun ni... 1st time jugalah buat biskut raya sendiri..
Selalunya bulan Ramadhan setiap tahun aku akan sibuk di Bazar Ramadhan. Memandangkan tahun ni adalah Tahun Covic 😆 , jadi semua bazar Ramadhan dibatalkan... So adalah lah masa nak buat biskut raya sendiri kan.
Monday, May 18, 2020
RESEPI APAM NASI
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Apam Nasi 1st time aku buat,Alhamdulillah jadi elok..
Lembut gebu.. Sedap...kalau ada nyioq putih lagi sedap 😊
Jom tengok cara-cara membuat apam nasi ni
Wednesday, May 13, 2020
RESEPI KUIH KERIA GULA MELAKA
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Sepanjang bulan Ramadhan ni... Boleh dikatakan setiap hari aku akan buat satu jenis kuih.
Belajar buat Kuih Keria Gula Melaka.... Alhamdulillah daripada Zero to Hero ,daripada malas ke rajin lah orang kata
Tuesday, May 12, 2020
Monday, May 11, 2020
RESEPI GADO-GADO
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Masak apa hari ini?
Masih belum ada idea?
Ni aku nak kongsi resepi gado-gado
Masih sempat cari bahan jika korang nak buat gado-gado
Jom followwww....
Sunday, May 10, 2020
SALAM NUZUL AL QURAN 1441H
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Salam Nuzul Al-Quran 1441H
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَىٰ وَالْفُرْقَانِ
(Masa yang diwajibkan kamu berpuasa itu ialah) bulan Ramadan yang padanya diturunkan Al-Quran, menjadi petunjuk bagi sekalian manusia, dan menjadi keterangan-keterangan yang menjelaskan petunjuk dan (menjelaskan) perbezaan antara yang benar dengan yang salah
(Surah Al-Baqarah : 185)
Saturday, May 9, 2020
YEE MEE LADNA
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Menu ini sangat sesuai jika ada tetamu nak datang rumah mengejut 😅. Tapi kenalah ada Yee Mee tu kan.. Kalau tak macam mana nak buat.. Yer idok?
Menu berbuka @ bersahur pun boleh juga ni.. Makan panas-panas... Memang layan...
Friday, May 8, 2020
SAMBAL TUMIS IKAN NYOK NYOK
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Sambal Tumis menggunakan cabai hidup dan cabai melaka. Makan dengan nasi panas-panas memang terangkat.
Jom cuba try test 😁
Thursday, May 7, 2020
RESEPI MEE TONGGEK
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Salam Ramadhan,
Ok jika dah bosan nk makan nasi untuk berbuka.. Apa kata korang cuba buat Mee Goreng Tonggek ni pulak
Bukan goreng tertonggek-tonggek yer... Kalau di Alor Setar, mee tonggek tu mee yang sesimple mungkin dalam erti kata lain mee bodo 😆, mee yang tanpa banyak bahan tapi bila kau makan nak tambah dan tambah dan tambah
Wednesday, May 6, 2020
POPIA SEAWEED
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Hari ini aku nak kongsi resepi kudapan yang pastinya mudah. Kalau beli mahal, apa kata sekarang buat sendiri saja lebih jimat dan berbaloi...
Antara Bahan-bahan yang digunakan adalah:
Tuesday, May 5, 2020
RESEPI KEK KURMA
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Resepi dan bahan yang mudah kek kurma gebu lembut dan sedap ..... Jom follow
Semenjak PKP ni.... Semua benda nak buat sendiri
Semua benda teringin... Dah kurma banyak dirumah So aku buat lah kek kurma.
Monday, May 4, 2020
RESEPI LOMPAT TIKAM
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
Lompat tikam adalah sejenis menu pencuci mulut, kuih yang mempunyai dua lapisan dimana lapisan bawahnya adalah berwarna hijau dimana tepung bersama air pandan dan lapisan atasnya berwarna putih dimana tepung bersama santan
Sedap dimakan di waktu petang, dimakan bersama air kuihnya gula melaka.
Friday, May 1, 2020
Subscribe to:
Posts (Atom)