Musim Perintah Kawalan Pergerakan ni memang buat kan tekak dan perut sentiasa lapar .
Tetiba arini teringin nak makan kek pulakk..... So aku try lah buat kek butter yang mudah dengan bahan yang tidak banyak.
Tekstur pun lembut heloookkk serta gebu
Dibakar menggunakan Air Fryer aje
Tak berhenti makan dibuatnya😁
1 cawan mentega (aku pakai brand pelangi jer)
1 cawan gula (blh kurangkan jika tidak suka manis)
1 1/2 cawan tepung gandum
1/2 sudu teh baking powder
4 biji telur
Cara Memasak
- Pukul mentega dan gula sehingga kembang dan putih
- Masukkan telur satu per satu dan pukul lagi
- Masukkan tepung gandum
- Masukkan baking powder dan pukul lagi
- Sebelum tu jangan lupa panaskan Air Fryer dahulu
- Sediakan loyang, sapu mentega di dalam dan keliling loyang
- Tuang adunan dan ketuk sedikit supaya adunan rata
- Bakar dalam suhu 165° / 45minit bergantung pada Air Fryer
**memandangkan aku tiada loyang Air Fryer, jadi aku hanya lapik aluminium foil di dalam air fryer.
SELAMAT MENCUBA
LOVE,
No comments:
Post a Comment