Kalau bulan puasa dan singgah ke PARAM {bazar Ramadan} menu yang wajib beratur bila nak beli semestinya murtabak. Tak kira lah murtabak ayam ke daging ke pasti ramai yang menjadikannya MURTABAK senagai menu wajib di bulan puasa kan.
Penat-penat beratur sekali balik nak makan Murtabak yang di beli penuh dengan bawang sahaja.kadang tu letak ubi kentang...apooo murtabak letak kentang?
Jadi kali ini, aku nak kongsi resepi murtabak mini yang ringkas,mudah serta sedap untuk dibuat di rumah. Hanya menggunakan kulit popia, murtabak mini ini pasti membuat selera. Jadi lepas ni boleh la cuba resepi ni, tak payah nak beratur panjang beli.
Bahan-bahan yang aku gunakan adalah seperti berikut:
Telur
Kubis
Cili Merah
Bawang Besar
*terpulang korang nak guna kubis apa pun/kebetulan di rumah aku pada masa tu hanya ada kubis purple,
so aku guna apa yang ada jer
Inti Daging Cincang
ok untuk inti daging ni aku dah masak siap-siap supaya senang nak masak apa aku just gunakan jer
bahan-bahan & cara untuk inti
Tumis bawang putih yang dicincang bersama serbuk lada hitam sehingga wangi
Kemudian masukkan daging,garam,perasa,serbuk ketumbar dan masak sehingga kering dan sejukkan
ok...jom kita mulakan dengan Murtabak Mini kita
Kulit popiah
beli yang size sederhana
Telur
Kubis yang dicincang
Bawang Besar
Cili
Daging Cincang
dipukul sehingga kembang
lepas tu korang follow jer step by step seperti gambar dibawah
panaskan pan dengan sedikit olive oil
letak murtabak yang dilipat tadi
balik-balikkan supaya masak semua bahagian
masak sehingga keperangan
siap untuk dimakan
SELAMAT MENCUBA
LOVE,
Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
ReplyDeleteKesempatan Menang Lebih Besar,
|| WA : +855964283802 || LINE : +855964283802